V našich reštauráciách dostanete k špagetám nielen vidličku ale aj lyžicu. V tých talianskych by ste ju hľadali márne. Majstri to vedia aj bez nej. Nie je to totiž žiadna veda.
Ak ju predsa len potrebujete, držte ju v ľavej ruke a vidličku v pravej. Lyžica je len pomocný nástroj a do úst sa nikdy nevkladá.
Ani ostatné druhy cestovín by nemali byť pri stole problémom. Možno len pri objednávaní. Preto si predstavíme najrozšírenejšie druhy cestovín a ich použitie v kuchyni.
- Tenké druhy cestovín ako spaghetti, linguine, či dlhé fusilli sú skvelé s ľahkými omáčkami s kúskami zeleniny či morských plodov,, olejovými omáčkami, ale aj ľahkými smotanovými omáčkami.
- Hrubšie fettuccine sa zasa hodia k mäsu a hustým omáčkam, ktoré na nich dobre držia.
- Mušličkovité tvary ako sú vhodné s tučnými smotanovými omáčkami, ktoré vtečú dovnútra. Tie väčšie sa dajú aj naplniť.
- Farfalle, penne či rigatoni sa väčšinou zapekajú. Farfalle sú kvôli svojmu efektnému tvaru obľúbené aj do cestovinových šalátov.
- Krátke fusilli sú tiež vhodné s omáčkami a jednoduchým pestom, pretože sa všetko dobré udrží vnútri.
Tak ktoré by ste si teraz dali? 🙂
Leave A Comment