Ako sa jedia špagety?

//Ako sa jedia špagety?

V našich reštauráciách dostanete k špagetám nielen vidličku ale aj lyžicu. V tých talianskych by ste ju hľadali márne. Majstri to vedia aj bez nej. Nie je to totiž žiadna veda.

 

Ak ju predsa len potrebujete, držte ju v ľavej ruke a vidličku v pravej. Lyžica je len pomocný nástroj a do úst sa nikdy nevkladá.

Ani ostatné druhy cestovín by nemali byť pri stole problémom. Možno len pri objednávaní. Preto si predstavíme najrozšírenejšie druhy cestovín a ich použitie v kuchyni.

  • Tenké druhy cestovín ako spaghetti, linguine, či dlhé fusilli sú skvelé s ľahkými omáčkami s kúskami zeleniny či morských plodov,, olejovými omáčkami, ale aj ľahkými smotanovými omáčkami.

 

  • Hrubšie fettuccine sa zasa hodia k mäsu a hustým omáčkam, ktoré na nich dobre držia.

 

  • Mušličkovité tvary ako sú vhodné s tučnými smotanovými omáčkami, ktoré vtečú dovnútra. Tie väčšie sa dajú aj naplniť.

 

  • Farfalle, penne či rigatoni sa väčšinou zapekajú. Farfalle sú kvôli svojmu efektnému tvaru obľúbené aj do cestovinových šalátov.

 

  • Krátke fusilli sú tiež vhodné s omáčkami a jednoduchým pestom, pretože sa všetko dobré udrží vnútri.

 

Tak ktoré by ste si teraz dali? 🙂

Od | 2017-12-11T17:01:30+00:00 september 30th, 2017|Stolovanie|0 komentárov

O autorovi:

Venujem sa etikete, obliekaniu, a vzdelávaniu v tejto oblasti, aby som pomohla tým, ktorí by sa radi posunuli ďalej v súkromnom či pracovnom živote.

Napíšte svoj názor